استخراج باریت مشخصات رآكتور تهيه كربنات باريم ظرف واكنش را مخزن همزن داري به حجم ٢ متر مكعب در نظر ميگيريم. با توجه به اينكه واكنش در دماي محيط انجام ميگيرد، مخزن را ميتوان از جنس پلاسـتيك انتخـاب نمـود. پـس از اتمـام واكـنش لازمـست كربنات باريم رسوب شده جداسازي شده و شسته شود. لذا از سيستمي مشابه سيستم ذكـر شـده در قـسمت قبل استفاده ميشود.
فيلتراسيون كربنات باريم
سادهترين فيلتري كه ميتوان در اين واحد مورد استفاده قرار داد، صافي در خلا ناپيوسـته مـيباشـد. يـك صافي در خلا ناپيوسته، كمي بزرگتر از يك قيف بوخنر بزرگ است. قطر آن ٣-١٠ فوت است و يـك لايـه از جامد به ضخامت ٣٠-١٠٠ ميليمتر تشكيل ميدهد. با توجه به ظرفيت تعيين شده و نتايج آزمايـشات مقـدار كربنات باريم توليد شده ٣٧٥ كيلوگرم خواهد بود. اين مقدار در فيلتـري بـه قطـر ١٠ فـوت و در طـي چنـد مرحله فيلتر ميشود.

خشك كردن كربنات باريم
در مواردي كه ميزان توليد جامد خشك شده كم ميباشد از خشك كـنهـاي ناپيوسـته استفاده ميشود. بنابراين نوع خشك كن ناپيوسته، سيني دار انتخاب ميشود. اگر از سينيهائي با ابعاد ١٠٠×٧٥٠×٧٥٠ ميليمتر استفاده شود، ظرفيت هر سيني ١٠٠ كيلـوگرم كربنـات 3 باريم خواهد بود ( دانسيته كربنات باريم مرطوب cm/gr 2 در نظر گرفته شده است). بنابراين محصول يك روز (٣٧٥ كيلوگرم) را ميتوان در چهار سيني جاي داد.
عملا ساخت خشك كني با چهار سيني به صرفه نخواهـد بود. لذا از خشك كني با ٨ سيني كه قادر با شد محصول دو روز را خشك نمايد، استفاده ميشود. سـينيهـا در دو رديف چهار تائي به فاصله افقي ٥٠ سانتيمتري و فاصله عمودي ٢٥ سانتيمتري چيـده مـي شـوند.اگـر فاصله واگن ها از كف خشك كن ٣٠ سانتيمتر و از سقف خشك كن ٥٠ سانتيمتر و از ديوارهاي جـانبي ٣٠ سانتيمتر در نظر گرفته شود، ابعاد خشك كن ٢٢٠×٢٦٠×٢٦٠ سانتيمتر خواهد بود.
توضيح: در طراحي واحد كريستاليزاسيون سولفيد سديم در نظر گرفته نشده است و فـرض شـده اسـت كـه سولفيد سديم توليد شده بصورت محلول به بازار مصرف عرضه گردد. IChEC9 محور علمي :۱۴ صنايع شيميايي معدنی نهمين کنگره ملی مهندسی شيمی ايران، دانشگاه علم و صنعت ايران، ۳ الی ۵ آذرماه ۱۳۸۳ ٥٢٢٤ مشخصات رآكتور توليد كلريد باريم در صورت نياز به توليد كلريد باريم،كربنات باريم فيلتر شده با اسيد كلريدريك واكـنش داده مـيشـود.
بـراي اينكار از يك مخزن همزندار استفاده ميكنيم. واكنش كربنات باريم و اسيدكلريدريك از نوع واكنشهاي اسـيد و باز ميباشد. اين واكنش خود به خودي و گرما زا اسـت و بـسرعت انجـام مـيپـذيرد. بـا توجـه بـه مقـادير استوكيومتري براي واكنش با ٣٧٥ كيلوگرم كربنا ت باريم، ٦٢٠ كيلوگرم اسيد كلريـدريك %٣٠ مـورد نيـاز ميباشد. حجم رآكتور ٢ مترمكعب درنظر گرفته ميشود. جنس رآكتور بايد مقاوم در مقابل خوردگي باشد.
صفر تا صد توضیحات و مشخصات کوره های دوار Rotary kiln
مشخصات رآكتور توليد كلريد باريم
در صورت نياز به توليد كلريد باريم،كربنات باريم فيلتر شده با اسيد كلريدريك واكـنش داده مـيشـود. بـراي اينكار از يك مخزن همزندار استفاده ميكنيم. واكنش كربنات باريم و اسيدكلريدريك از نوع واكنشهاي اسـيد و باز ميباشد. اين واكنش خود به خودي و گرما زا اسـت و بـسرعت انجـام مـيپـذيرد. بـا توجـه بـه مقـادير استوكيومتري براي واكنش با ٣٧٥ كيلوگرم كربنا ت باريم، ٦٢٠ كيلوگرم اسيد كلريـدريك %٣٠ مـورد نيـاز ميباشد. حجم رآكتور ٢ مترمكعب درنظر گرفته ميشود. جنس رآكتور بايد مقاوم در مقابل خوردگي باشد.

مشخصات كريستالايزر كلريد باريم
يكي از مهمترين پارامترهاي موثر در انتخاب كريستالايزر، منحني حلاليـت مـيباشـد. در مـورد مـوادي كـه حلاليت آنها حساسيت كمتري به دما دارد از روشـهاي تبخيـري اسـتفاده مـيشـود.
دركريـستاليزاسيون تبخيري براي كاهش دما ميتوان از خلا استفاده نمود. همچنين براي كاهش مصرف انرژي از سيستم هائي كه با فشردن آب تبخير شده امكان استفاده مجدد از آن را فراهم مينمايد، استفاده ميشود. با توجه به ظرفيـت واحد لازمست از سيستم ناپيوسته استفاده شود. در نتيجه براي انجام كريستاليزاسيون مخزني ژاكـت دار بـا انتهـاي قيفـي شـكل و بـه حجـم ٢ مترمكعـب را در نظرمـيگيـريم . گرمـايش توسـط روغـن داغ انجـام ميگيرد.كريستاليزاسيون در فشار اتمسفر انجام ميپذيرد. دماي كريستالايزر با استفاده از ترموستات و سيستم پمپاژ كنترل ميشود.
براي تسريع در عمل كريستاليزاسيون،كريستالهاي توليد شده بايد از كريستالايزر خارج شوند. براي اينكار در انتهاي قيف كريستالايزر شيري تعبيه ميشود. اين شير توسط اپراتور در فواصـل زمـاني مشخص باز شده و كريستال هاي جمع شده در انتهاي كريستالايزر بهمراه مقداري از محلـول وارد سـانتريفوژ ميشود. در سانتريفوژ كريستالها از محلول جدا شده و محلول بـه كريـستالايزر برگردانـده مـيشـود. بجـاي سانتريفوژ ميتوان از يك الك با مش ريز اسفاده نمود. در اين صورت همزمان عمـل جداسـازي كريـستالها و دانه بندي آنها صورت ميگيرد.

پروژه استخراج، فرآوری و دانه بندی باریت بخش اول
محصولات باریم سولفات
- کلرید باریمꓽ از واکنش باریم سولفید با جوهر نمک یک فرایند دو مرحلهای است.از سولفید هیدروژن تولید شده از این فرایند معمولا برای تولید اسید سولفوریک در همان واحد استفاده میشود.
کلرید باریم برای حذف سولفات از آب نمک در کارخانجات تولید کننده کلر و سدیم از اب نمک ، تهیه فلزات سدیم ، منیزیم ، تصفیه آب بویلر و تهیه رنگدانه های الی استفاده میشود.
پروژه استخراج، فرآوری و دانه بندی باریت بخش دوم
- BaSO4 ͢ BaS+4 CO
- BaS BaCl2+H2S
- کربنات باریم یا ویتریتꓽ از واکنش سولفید باریم با کربنات سدیم در دمای 60 تا 70 درجه سانتی گراد
- کربنات باریم در صنایع شیشه سازی ، سرامیک و… کاربرد دارد.
- BaSO4 ͢ BaS+4 CO
- BaS+ NaCO3͢ ͢ BaCO3+Na2S
- سولفیت سدیمꓽ از واکنش گوگرد دی اکسید با محلول کربنات سدیم در ابتدا سدیم بی سولفیت(NaHSO4) تولید میشود که با واکنش با سدیم هیدروکسیدیا سدیم کربنات اضافی به این ماده تبدیل میشود.
- سولفیت سدیم در آب ورودی بویلرها ، شیشه سازی و … کاربرد دارد.
- SO2+Na2CO3͢ ͢ Na2SO3+ CO2