اعطای نمایندگی گروه صنعتی اروم ماشین صنعت پیمان گستر
ارومیه، شهرک صنعتی کریم آباد

پروژه استخراج، فرآوری و دانه بندی باریت بخش دوم

پروژه استخراج، فرآوری و دانه بندی باریت بخش دوم

دانه بندی باریت در مرحله بعد سولفید باریم موجود در خاکستر سیاه توسط آب استخراج می­شود. ابتدا محصول خروجی از کوره توسط بال میل آسیاب می­شود . سپس وارد مخازن  استخراج می­شود . عمل استخراج در یک یا چند مخزن همزن دار انجام میگیرد.

دمای استخراج 70­_50 درجه سانتی گراد می­باشد . ته مانده استخراج حاوی کک نسوخته ، باریت واکنش نداده،  سیلیس ، سیلیکات باریم و مقدار اندکی ناخالصی­های دیگر از قبیل آهن، کلسیم، منیزیم و آلومینیوم می­باشد.همچنن ممکن است مقداری سولفید باریم استخراج نشده موجود باشد. برحسب قیمت مواد اولیه ممکن است ته مانده استخراج با اسید واکنش داده شود تا ترکیبات قابل حل در اسید آن ( سیلیکات باریم و کربنات باریم) بصورت نمک­های محلول درآیند. همچنین سیلیکات باریم می­تواند با سولفید هیدروژن  واکنش داده و به سولفید باریم  تبدیل شود.

 

درام سپراتور مغناطیسی تر Magnetic Wet Drum Separator

 

اما اقتصادی ترین راه این است که با کنترل دقیق شرایط واکنش از انجام واکنشهای جانبی جلوگیری شود. در صورتیکه مقدار سولفید باریم باقی مانده در ته مانده استخراج زیاد باشد لازمست عملیات دیگری برای حذف این ترکیب انجام گیرد تا از بروز مشکلات زیست محیطی جلوگیری شود.

 

کوره پخت آهک و بررسی فرآیند تولید آهک

 

لازم به ذکر است طبق واکنشهای زیر میتوان در نهایت سولفید باریم حاصل از فرایند خاکستر سیاه را به انواع ترکیبات مختلف زیر تبدیل کرد.

  • BaS + NaCO3͢ ͢ BaCO3+ Na2S
  • BaS + CO2+H2O͢   BaCO3+ H2S
  • BaS + 2HCl͢ BaCl+ H2S

با توجه به نتايج آزمايشات و بحث هاي انجام شده در اين قسمت طراحي واحد نيمه صنعتي كه قادر است ٥٠٠ كيلوگرم باريت را در روز فرآوري كند، ارائه گرديده است. شماي كلي فرآيند در شكل (2) نشان داده شده است.

 

مشخصات مخزن انحلال سولفید باریم

 سولفید باریم موجود در محصول خروجی از کوره در یک مخزن همزندار توسط آب حل می­شود. با توجه به وجود مواد نامحلول در محصول کوره لازم است تا این مواد جداسازی شوند. برای این منظور از روش ته نشینی ثقلی استفاده می­شود. ساده ترین وسیله برای این عمل  ظرف قیفی شکل ( دکانتور) می­باشد. محلول خروجی از دکانتور از سانتریفوژ عبور داده شده و شفاف سازی می­شود.

 

در مرحله اول سولفید باریم در داخل مخزن ریخته شده و توسط آبی که از شستشوی مواد حل نشده در مخزن موجود می­باشد ، حل می­شود. پس از اتمام عملیات انحلال کل محتویات مخزن در اثر نیروی ثقل وارد دکانتور می شود . محلول سولفید باریم برای شفاف سازی به یک صافی (سانتریفوژ) فرستاده می­شود. خطوط جریانی که با a مشخص شده اند نشانگر مرحله اول می­باشند.

 

 

مرحله دوم برای شستشوی مواد ته نشین شده در نظر گرفته شده است.  خطوط جریان در این مرحله با b مشخص شده­اند. در این مرحله آب موردنیاز برای شستشو وارد دکانتور می­شود و مخلوط توسط پمپ وارد مخزن شده و عمل همزدن انجام می­گیرد. سپس همانند مرحله اول محتویات مخزن وارد دکانتور شده و پس از ته نشین شدن ، جریان بالایی که حاوی مقدار کمی سولفید باریم می­باشد، وارد مخزن انحلال می­شود تا از آن در سری بعدی استفاده شود. مواد ته نشین شده  نیز توسط جریان c از پایین دکانتور دفع می­شود. دمای انحلال را 70 درجه در نظر می­گیریم. در این دما حلالیت سولفید باریم 27 درصد می­باشد.

 

بررسی ساختار فرآیندی تولید گاز کربن دی‌اکسید CO2

 

با توجه به مقدار محاسبه شده آب مورد نياز براي انحلال، حجم مخزن انحلال و دكـانتور را ٢ متـر مكعـب در نظر مي­گيريم. اگر از مخزني با نسبت طول به قطر1/5 استفاده نمائيم، طول مخزن ١/٨ متـر و قطـر آن ١/٢ متر خواهد بود. مخزن انحلال را ژاكت دار در نظر مي­گيريم كه كاملا عايق شـده اسـت.گرمـايش سيـستم توسـط روغـن داغ انجام مي­گيرد. دماي مخزن با استفاده از ترموستات و سيستم پمپاژ كنترل مي­شود. در مدت زماني كه عمل ته نشيني انجام مي­گيرد، دما كاهش خواهد يافت. لذا لازمست دماي انحلال بيشتر از ٧٠ درجه انتخاب شود و دكانتور نيز عايق كاري شود. با توجه بـه خورنـدگي شـديد سـولفيد بـاريم لازمـست مخزن از جنس استيل يا آهن با روكش سربي انتخاب شود.

 

پروژه استخراج، فرآوری و دانه بندی باریت بخش اول

نوشته های مرتبط
1 دیدگاه
رضا

فرآوری و دانه بندی باریت خطوط راه اندازیش تقریبا چقدر میشه؟

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .