تاریخچه کوره دوار در سال 1885 توسط رنسام انگلیسی اختراع شد که شامل لوله ای افقی با شیب ملایم بود و میتوانست حول محور خود بچرخد و مواد را با حرکت تدریجی از یک انتها به سمت پایین تر منتقل کند. اصول زیربنایی این اختراع، پدیده انتقال را در کوره های دوار تشکیل می دهد که امروزه برای ما آشناست. همچنین توماس ادیسون نقشی انکار ناپذیر در پیش برد فرایند ساخت کوره دوار داشت. افتخار معرفی نخستین کوره صنعتی در کارخانه سیمان پرتلند ادیسون در نیو ویلیچ در سال 1902 به او تعلق دارد.
کوره های دوار (Rotary kiln) امروزی دستگاه هایی هستند شامل لوله ای از جنس آهن یا استیل که درون آن ها با مواد نسوز و دیر گداز همچون سیمان یا آجر نسوز عایق بندی شده و به آرامی حول محور افق و با شیب ملایم دوران می نمایند. اصولا کوره های دوار را می توان مبادله کن هایی در نظر گرفت که در آن ها انرژی از فاز گاز گرم به وسیله مواد بستر گرفته می شود. در خلال عبور از کوره (به ویژه کوره های بلند)، مواد بستر در معرض فرایندهای گوناگون پیاپی تبادل گرما همچون خشک شدن، گرمایش، و واکنش های شیمیایی با گستره دمایی گسترده قرار می گیرند.

هرچند از کوره های دوار غیر تماسی (یعنی با گرمایش خارجی) برای کارهای خاصی استفاده می شود، اما در بیشتر کوره ها مواد بستر در تماس مستقیم با گازهای بستر هستند. اروم ماشین صنعت پیمان گستر یکی از برترین طراح و ساخت کوره های دوار در کشور می باشد.